Sök
Stäng denna sökruta.

Konsultjobbens vinnare

Vem tjänar egentligen på konsultjobb?

Så har jag börjat varje föreläsning om ämnet i snart 5 års tid. Detta är så länge som jag har rest land och rike runt och talat om denna relativt nya anställningsform. Om jag tillåter mig att skryta en smula så kan jag nämna att detta ofta har uppskattats väldigt mycket. Från Ystad till Haparanda har vetgiriga människor velat veta mer om konsultjobb. Det handlar om skolor som anlitar mig för att berätta för ungdomar om alternativa vägar in i arbetslivet. Inte för att den här typen av anställningar är särskilt alternativ längre, visserligen. I andra fall handlar det om att företagen vill veta hur de kan spara pengar på konsultjobb.

Så, vem som tjänar på konsultjobb känns som en rimlig frågeställning att börja med. Som ni nu märker så är detta inte en föreläsning. Det ni just nu bevittnar är en text. Eller ett blogginlägg närmare bestämt. Men inlägget är skapat för att svara på frågan, och nu kör vi: 

Arbetstagarna

Mängder av människor upplever att det är svårt att få en fast anställning. Detta är inte något som är unikt för vår tid, utan så var det även förr 10–15 år sedan. När jag tog studenten 2008 var det få som lyckades få jobb direkt. Konsultjobb fanns, men inte i lika stor utsträckning som nu. Idag är detta ett fullgott alternativ till mer traditionella anställningar. Det öppnar upp dörrar in på arbetsmarknaden för mängder av människor varje år. Det ger dessutom en bra erfarenhet i Cv:t att ha erfarenhet av konsultjobb.

Företagen

Många som drivit företag känner till dilemmat. Man behöver arbetskraft snabbt och lätt för ett projekt, men man vågar inte anställa om arbetsmängden minskar. Med konsultjobb försvinner detta problem egentligen helt. Man kan anställa på prov och under begränsad tid. Om situationen kräver det och/eller allt känns bra med personen som utför konsultjobbet kan det förlängas eller leda till fast anställning.

Konsultbolagen

Konsultjobb har förändrat arbetsmarknaden och öppnat nya vägar att gå. När någonting sådant händer behövs organisationer och människor som kan förvalta detta. Det finns mängder av firmor som förser mängder av människor med konsultjobb varje år. Dessa både gynnas av och bygger den nya svenska arbetsmarknaden.

Är det någon som är intresserad av att höra hela min föreläsning om konsultjobb? Nu har ni fått fragment och kan avgöra om ni känner er sugna på att veta mer. Kontakta mig i så fall för att höra var jag håller hus inom den närmaste tiden.

Ta hand om er!

Share the Post:

Related Posts