Sök
Stäng denna sökruta.

Hemstädning och så

Vi ser med glädje på hur våra barn växer upp. Det är förstås också skräckblandad förtjusning emellanåt. Jag menar, de är verkligen det tydligaste exemplet på att tiden går. Detta märktes inte av lika tydligt förut. Inte alls lika tydligt. Nu märks det för varje dag som går.

Förra veckan berättade jag om mina barn och den tradition vi har när det kommer till sagor. Jag har låtit berätta om detta förut men eftersom det är en stor och viktig del av min tillvaro gör jag det gärna igen. När barnen ska sova berättar jag historier som jag hittar på i stunden. Förra veckan handlade historien om hemstädning. Har ni hört något så konstigt förut? Hemstädning kan väl inte vara ett tema som utgör grunden för en barnsaga? Det visade sig att ni som tror detta har fel. Jag var också en av er förut så misströsta icke.

Efter att jag skrev om detta förra veckan är ni många som har hört av sig. Man skulle kunna säga att det är olika syften som ligger bakom varför folk kontaktat mig. En del ifrågasatte eller var nyfikna på att veta mer om hemstädning som grund för sagor. Gick det verkligen? Såhär såg några frågor ut:

Vilken vinkel för sagan om hemstädning valde du?

Ja, detta glömde jag nämna. Jag valde för säkerhets skull den övernaturliga vinkeln. Jag menar, jag hade nog kunnat tycka att en saga om hemstädning hade varit intressant utan de övernaturliga momenten. Jag tvekar däremot på om detsamma hade gällt för mina 3 barn. Det är tveksamt. Jo, i min saga om hemstädning var det minsann en gumma som både flög på, och städade med, sin kvast. Inte så illa, eller hur? Men hon var ingen häxa, det var jag väldigt noga med att poängtera.

Hur tog hemstädning emot av dina barn som sagotema?

Det korta svaret är att det togs emot väldigt bra. Det var liksom någonting annorlunda för dem. De är vana vid att jag berättar saker som inkluderar stora monster och främmande land, andra planeter och sånt där. Att höra en saga om hemstädning var, kan jag tänka mig, ganska befriande. Det är lite mer anspråkslöst än allt annat pretentiöst drabbel jag ägnar mig åt.

Länge leve hemstädning och godnattsagor. Nu måste jag kila iväg men lovar att återkomma snarast.

Share the Post:

Related Posts