Sök
Stäng denna sökruta.

På temat plankbord

Festdeltagarna kunde inte tro sina ögon. In i lokalen steg nu ett antal skådespelare. Det var tydligt att de var just skådisar med tanke på de kläder de bar. Ja, för att inte tala om perukerna. Om man ska vara helt ärlig så syns det också på ansiktsuttrycken. De har en viss typ av rörelser som man inte ser hos andra människor eller andra professioner.

De var ungefär 10-12 stycken och de klev in i den närmast nedsläckta lokalen och gick mot varsitt plankbord. Med bestämda steg så klev de upp på borden och stannade upp precis samtidigt. Vissa ändrade sina tankar om vilka dessa figurer var. Kanske var de inte skådespelare. Kanske var de dansare. Ja, kanske skulle en dans äga rum nu, på plankborden, strax innan kaffet serverades.

Spänningen speglades i sorlet som hördes i lokalen. Alla undrade samma sak: ”Vad var det som skulle hända nu”. Ett plankbord efter ett annat började ljuda då personerna som stod där började stampa med högerfoten. De var helt synkroniserade med varandra och ljuset från trät i plankborden slog i taket och utgjorde en häftig ljudtapet som fyllde rummet.

Många visste inte varför de blev så imponerade. Det handlade trots allt bara om ett dussin knasigt klädda personer som stampade i ett plankbord. Hur svårt kunde det vara egentligen? Men precis som man kunde förvänta sig av festen, och framförallt arrangören, så passade det in. Det var helt enkelt förbannat häftigt att bevittna.

Stampandet i plankbordens trä fortsatte i samma takt och människor väntade spänt på vad som skulle komma därnäst. Sedan, efter ungefär en minut av rent stampande så adderades ett moment. Personerna på plankborden, som eventuellt var dansare, adderade en handklapp. Klappen kom vid var 8:e takt och tankarna fördes till en viss Queen-låt.

Folk utbytte blickar och man såg att alla funderade på om det förväntades att de skulle hänga på. Sakteliga började vissa personer klappa till sitt plankbord i samma takt som handklapparna skedde. Fler följde och tillslut utgjorde detta ett allt höge läte i lokalen. Efter ungefär 15-20 sekunder av eskalerande bankande i plankborden stannade plötsligt alla dansare upp.

De började istället stirra på varsin person som satt runt de plankbord på vilka de stod. Ihärdigt och knappt blinkande stod de bara där och tittade intensivt.

Vad skulle egentligen ske?

Share the Post:

Related Posts