Sök
Stäng denna sökruta.

Hemstädning: Tillbakablick

Nyfikenheten blomstrar och frågor från er, kära läsare, rullar in i min inkorg. Fördel: Hemstädning, kan man säga. Sedan jag berättade om mitt tidigare arbete för några veckor sedan har ni varit mer nyfikna än vanligt. Idag ska jag låta avhandla några av de frågor som kommit in och besvara dem kollektivt. Jag hoppas att ni tycker att detta stillar hungern för vetskap om mig – åtminstone en smula.

När jobbade du med hemstädning?

Jag var i en verksamhet inom hemstädning mellan att jag var 19 och 23 år gammal. Det var några år då jag inte riktigt visste vad jag ville göra eller vad jag kunde. Jag sökte mig till hemstädning för att jag hört väl om yrket. Jag hade hört att det var bra betalt och att trevliga kunder, i alla fall på företaget jag arbetade med hemstädning hos.

Man skulle kunna hävda att ”det bara blev så” och det vore inte helt inkorrekt. Nej, jag sökte för att jag såg annonsen. Sedan fick jag jobbet och en särskilt mycket längre historia än så finns inte. 

Var det kul att jobba med hemstädning?

Ja, jag tyckte ju faktiskt att det var väldigt kul. Jag trivdes med dagsrutinerna. Dessutom arbetade jag i ett kanongäng. Vi hade väldigt god sammanhållning och umgicks till viss del utanför arbetet också. Det var en fin tid. Full av skratt och glädje, som jag minns det. Det är förstås lätt att bli nostalgisk – särskilt om man är jag – men jag minns det ändå som en av de roligaste tiderna i livet hittills.

Skulle du kunna tänka dig att arbeta med hemstädning igen?

Nej, jag tror faktiskt att jag har gjort mitt inom hemstädning nu. Var sak har sin tid och så är det även med arbeten. Jag trivs med min vardag och mitt arbete som jag har nu. Jag tänker tillbaka på tiden inom hemstädning med värme och det är ungefär där jag lämnar det. Däremot har jag fortfarande någorlunda inblick i branschen. Min äldste son har nämligen fått sitt första jobb nu och han jobbar just med hemstädning. Min uppfattning är att han delar min egen upplevelse av arbetet. Han trivs väldigt bra och har ett gott gäng vänner att arbeta med. Nu är han visserligen verksam på samma firma som jag jobbade på så det var föga förvånande.

Kan du sakna något med jobbet?

Ja, jag kan sakna en väldigt viktig aspekt som jag tidigare nämnt i texten: Arbetet med kroppen. Nu när jag arbetar stillasittande kan jag verkligen se fördelarna med att aktivera kroppen under en arbetsdag, vilket gjordes vid hemstädning. Inget gympass på lunchen kan kompensera detta.

Share the Post:

Related Posts