Sök
Stäng denna sökruta.

Alternativt fasadrenovering i Stockholm

Fantiserar ni någonsin om att vara någon annanstans än där ni nu är? Jag menar inte rent fysiskt, nödvändigtvis. Jag menar, jag sitter i Hässleholm och jobbar med revision. Det är en helt OK stad och jag lever ett bra liv. Men visst kan man drömma om att man skulle göra något helt annat? Jag har en dröm som fortsatt kommer till mig. Det är en dröm om att jag skulle jobba med fasadrenovering i Stockholm.

Anledningen till att jag drömmer om just fasadrenovering i Stockholm är enkel. Det var nämligen ett yrke och en plats som det hade kunnat bli om jag tagit ett annat beslut. Jag stod vid ett vägskäl en gång. Jag hade fått ett erbjudande om att arbeta i Stockholm, med fasadrenovering. Det var en kompis pappa som talat med mig på en studentskiva. Han frågade om jag hade något jobb än och när jag svarade nej erbjöd han mig jobbet. Han drev firma inom fasadrenovering i Stockholm.

Jag närde redan då en dröm om att kanske en dag bo i huvudstaden. Problemet var bara att jag hade kommit in på utbildningen i Karlstad. Jag skulle bli ekonom. Det var något mamma och pappa alltid sagt att jag borde sikta på. Då kunde jag jobba med vad jag vill, enligt dem. Det var lockande att följa hjärtat, det måste jag säga. Där och då, den där julikvällen för många år sedan, så ville jag mest följa med till Stockholm och börja med fasadrenovering. Karlstad och ekonomiutbildningen kunde gott vänta. Detta höll inte mina föräldrar med om. Nej, det var nu eller aldrig för dem.

Jag tackade nej till att flytta upp till Stockholm för att arbeta med fasadrenovering. Under studierna träffade jag min sambo som skulle bli min make. Vi flyttade till Hässleholm, vilket är hans hemstad, och resten är en väldigt vanlig, svensk historia. När jag sitter och funderar över att jag kunde varit i Stockholm, kanske drivit eget inom fasadrenovering, kan jag sörja beslutet. Kanske borde jag lyssnat mer på mig själv. Jag är inte missnöjd med livet som det blev. Jag är mest bara nyfiken på vad som hade kunnat vara istället.

Är ni med på hur jag tänker? Kanske är det någon här som jobbar med fasadrenovering i Stockholm och som kan intyga mig om att jag ändå tog rätt beslut? Eller för all del raka motsatsen.

Share the Post:

Related Posts