Sök
Stäng denna sökruta.

En tid på städföretag

Ni har frågat mycket om tiden då jag jobbade med städföretag. Faktum är att jag tror att jag aldrig fått så många frågor om något förr. I alla fall inte från er som läser bloggen. Det är en väldigt intressant sak och jag tycker att det förtjänar att belysas extra. Vadan denna fascination vid städföretaget jag jobbade för?

Jag inser förstås att det inte handlar så mycket om nämnda städföretag. Det handlar snarare om en förvåning beträffande att jag överhuvudtaget arbetat på en sådan firma. Det ligger inte i linje med den person jag är idag att ha varit verksam på städföretag och detta kan jag helt hålla med om. Att vara politisk kommentator innebär en uppsjö av fördomar. Så var det även för mig innan jag gav mig in i branschen. Man har helt enkelt en tydlig bild av var personen kommer ifrån och hur dess inställning till livet ser ut.

Efter att ha träffat många kollegor genom åren vet jag att så inte är fallet. Jag har jobbat på städföretag. En annan kollega arbetade tidigare med betong. En tredje har varit elitgymnast och en fjärde har spelat bas i ett punkband. Ja, ni ser ju. Att ha arbetat på städföretag tycks inte särskilt iögonfallande i jämförelse med övriga tidigare livsöden.

Jag ville därför lägga detta inlägg på att beskriva att fördomar om oss inte alltid behöver vara sanna. Jag vill också passa på att dra bakgrunden till varför jag jobbade på städföretag. Detta tycks nämligen vara något som många av er söker veta mer om, givet de frågor som inkommit. Jag berättar gladeligen om detta:

Min vän Markus mamma bedrev städföretag i vår hemstad när jag var liten. Hon var väldigt respekterad. De anlitades av de flesta och de behövde ständigt anställa ny personal. När vi gick ur gymnasiet skulle de expandera på riktigt och jag blev tillfrågad om jag ville börja. Så även Markus förstås. Det kändes som ett drömupplägg. Jag och min bästa vän, på ett städföretag, över sommaren. Markus lämnade för studier i slutet av augusti men jag valde att bli kvar. Sedan blev det städföretaget i närmare två år innan jag rörde mig vidare. Jag arbetade först i städteamet och fick sedan en mer planerande roll. Det var kul, även om jag visste att städföretag inte skulle vara mitt jobbkall för alltid.

Har ni några sådana jobb som ni knappt minns att ni arbetat med? En värld som är helt olik den ni befinner i er nu? Berätta gärna.

Share the Post:

Related Posts