Search
Close this search box.

Att välja fälgar

Då var jag tillbaka igen, och vi kör på i samma hjulspår som sist. Jag har ägnat ett par veckor åt ett specifikt tema, nämligen fälgar. Jag brukar skriva om motorer och allt som har med bilar att göra. Här ingår såklart fälgar och jag kände att jag ägnat lite för lite tid åt just dem under alla år jag skrivit här. Nu ska det bli ändring och det har det också blivit.

Om du saknar svar på just dina frågor om fälgar efter att inlägget avslutats uppmanar jag dig att göra följande. Gå in på kommentarsfältet längst ner på sidan, efter inlägget. Fyll i namn (du kan använda ett påhittat namn om du vill) och skicka din fråga. Inga frågor om fälgar är dåliga. Ställ de som du tänker på så ska jag se till att svara.

Här är några av de frågor och funderingar om fälgar som kommit in.

Kan man byta fälgar hur ofta som helst?

Ja då, det kan man absolut göra. Varför man nu skulle vilja göra det. Jag tolkar det som att frågeställaren undrar om bilen kan ta skada av att fälgarna byts frekvent. Detta kan alltså inte ske. Eller, det kan inte ske vad jag vet i alla fall. Anledningen till att folk inte byter oftare är sannolikt att fälgar kostar pengar och att man därför inte har råd så ofta. Kolla bara på de riktigt rika människorna och deras vräkiga bilar. Där kan vi snacka om byten av fälgar ofta. Tar bilarna skada av detta? Knappast!

…I alla fall inte vad jag kan tänka mig.

Var köper du dina fälgar?

Jag går till en återförsäljare i Uppsala-trakten som jag använt mig av under många år. Det fungerar alldeles utmärkt. De är kunniga och jag känner alltid att jag kan vända mig personlig service. Detta oavsett om det gäller inköp av nya fälgar eller om något annat. Det är ett bra team som gärna ställer upp med sin expertis. Jag skulle verkligen rekommendera alla att åka dit eller beställa online. De har verkligen allt. Särskilt när det kommer till fälgar.

Vad kostar fälgar?

Hur långt är ett snöre? Googla och kika efter. Det finns väldigt många olika lösningar med väldigt många olika kvaliteter. Känn efter var din prislapp för fälgar ligger och utgå från detta när du researchar.

Vi hörs nästa vecka igen! 

Share the Post:

Related Posts