Sök
Stäng denna sökruta.

Vi som tänker på fasadrenovering i Stockholm

Fasadrenovering i Stockholm måste vara ett något stressigt jobb. Tror ni inte det? Jag menar, i regionen bor ca 2,5 miljoner invånare. I ett land på drygt 10 miljoner invånare så är detta väldigt mycket. Det är alltså en fjärdedel av alla som finns i vårt jättestora land. Detta kräver bostäder, arbetsplatser, affärer, skolor och – ja, allt möjligt för dessa miljoner. Byggnader i Stockholm som förr eller senare behöver fasadrenovering. Det är detta jag kommer skriva om idag. Inte fasadrenovering i Stockholm per se, utan tankar om detta. Det är med andra ord som det brukar vara. Jag skriver om något jag inte har särskilt bra koll på men tycker att jag gör bra poänger. Idag är temat fasadrenovering i Stockholm. Imorgon kan det handla om något helt annat.

Så, tanken slog mig när jag gick en promenad på lunchen häromdagen. Jag är ganska dålig på att göra det. Det faller sig inte naturligt för mig att ta mig ut på en strapats. Det är synd, men det är så jag funkar. Hur som helst så kom jag iväg på en av Stockholms finaste promenader och såg då fasadrenovering i mängder. Det var faktiskt helt otroligt. Helt otroligt på två olika sätt. Dels var det otroligt hur många byggnader som faktiskt genomgick fasadrenovering i Stockholm samtidigt. Det var också otroligt att jag inte hade reflekterat över hur vanligt detta måste vara. Jag som ändå tänker på det mesta, som ni alla vet.

Ja ja, många var de i alla fall. Mängder av byggnader i Stockholm, på stråket där jag gick, genomgick fasadrenovering. Jag räknade inte, men om jag tillåter mig att spekulera skulle jag säga ca 15 byggnader. Över ett dussin fasader i Stockholm som fick fasadrenovering samtidigt. Snacka om att företagen som arbetar med det har mycket att göra. Det är helt otroligt. 

Men vilka resultat det blir sedan! Min nyfikenhet kring fasadrenoveringar i Stockholm kunde inte stillas. När jag kom hem gick jag därför in på ett av de företag i staden som ansåg sig vara bäst. Det var otroligt vilka arbeten de hade gjort. Det var otroligt att se resultaten efter en fullbordad fasadrenovering i Stockholm. Jag gillar inte att slösa med ordet men nu gör jag det: Det var ganska magiskt att se.

Har ni några tankar kring fasadrenovering i Stockholm eller är det bara jag? Dela gärna era tankar med mig om ni vill. Jag svarar på allt!

Share the Post:

Related Posts