Sök
Stäng denna sökruta.

Natt och fasadsiffrorna

Det var en natt som vilken som helst. Förutom känslan av den. Den skilde sig nämligen i allt avsevärt från de flesta andra nätter. Kanske skilde den sig till och med från precis alla nätter som någonsin hade varit eller skulle vara. Månljuset sken på de blänkande fasadsiffrorna denna ovanliga natt.

Cilla gick ner för gatan som hon så ofta gick på när hon inte kunde sova. Det var en intressant tid, det där. Tiden som var senare än de sista krogbesökarnas hemgång en vanlig veckodag. Tiden som var tidigare än de hurtigaste hundägarnas morgonpromenader. Klockan var 04:10 när skenet från fasadsiffrorna och gatlamporna längre bort på gatan var det enda som rörde vid hennes ansikte.

Plötsligt, då hon svängde upp på vägen närmast vattnet som hon aldrig kunde lära sig namnet på. Plötsligt där, i svängen sken någonting till i ögat. Hon tänkte att det nog var ännu några fasadsiffror som blänkte. Dessa fasadsiffror, de som fanns i området, var nämligen större än de flesta i de flesta andra kvarter. De var också i ett sådant material – Cilla visste inte exakt vilket – som gjorde att fasadsiffrorna, just sådana kvällar, gav ifrån sig ett rastlös sken i mörkret.

Men det var inga fasadsiffror som blänkte i Cillas ögon. Det var någonting annat. Det kom snedd nedifrån huset. I höjd med rabatten var det. Ungefär 3 meter under fasadsiffrorna som just denna kväll var stillsamma. Vad var det egentligen hon hade sett?

För att besvara sin egen fråga stannade hon till med ens och blickade ner mot buskaget vid foten av huset. Hon var säker på att något eller någon hade gett ifrån sig ett ljus. Ett ljus som, kändes det som, kommunicerade med henne.

Hon gick något närmare huset. Det gladde henne att klockan var så mycket (eller lite) att ingen kunde se henne. Hon måste ha sett ganska dum ut. Det var precis när denna tanke kom upp i hennes huvud – precis också när hon tänkt vända och gå sin väg vidare genom natten – det var då som ljuset kom igen. Inte heller denna gång från några fasadsiffror, utan från ett fönster i källaren som det satt plankor för.

Share the Post:

Related Posts